Комплекс „Главатарски хан” на международно изложение по туризъм „Ваканция и СПА” - 11 до 13 февруари 2016г.

 
Комплекс „Главатарски хан” ни отсрами на международно изложение по туризъм „Ваканция и СПА”,което се проведе в столицата от 11 до 13 февруари. Участваха над 400 министерства,общини,туроператори,фирми. Те се представиха на щандове в „Експоцентър”-София.Това е 33 издание на изложението.За съжаление не участва община Кърджали. В същото време интересът към забележителностите на региона е бил изключително силен.Посетители от страната и чужбина са се интересували за скалният град на траките Перперикон,Каменните гъби,скалното светилище при Татул. От представителите на „Главатарски хан” са се опитали да дадат повече информация за културно-историческите и природни забележителности в региона. Проблем било,че не са разполагали с подходящи рекламни материали.

      

На форума с представители участвали министерствата на туризма на Гърция,Турция,Сърбия,Македония,Италия,Индонезия.Впечатление с представените атракции направили индонизийците,които получили и награда.

Щандове на изложението са имали нашите общини Банско,Казанлък,Хасковски минерални бани и др.От Хасковски минерални бани участвали за първи път ,но впечатлили публиката с фолклор.

Представителите на „Главатарски хан”грабнали публиката с рекламен филм.Той показал реновирания изцяло комплекс,салона за сватби с 1000 места,новата конферентна зала.Били показани и основните културни и природни забележителности в региона.Посетителите на щанда се интересували ,какво могат да видят ако останат 2-3 дни.Били привлечени от съчетанието планина и вода.Един от въпросите бил за пътя до комплекса.Клиенти,които са идвали преди са задавали въпросът:Още ли е лош пътя?

      

Управителят на „Главатарски хан” Сия Пепеланова сподели,че очакванията са за по голям ангажимент на общината в рекламирането ни като туристическа дестинация.Имаме всички дадености да бъдем водещи в страната.Трябва повече разгласа.Българските и чуждестранни туристи дори не знаят,че Перперикон е на територията на община Кърджали и търсят консултации от други общини.Всеки лев вложен в реклама ще се върне като такса „туризъм” в общинската хазна,категорична е Сия Пепеланова.

По време на изложението е бил разигран търг за картини,вина и фармацевтични продукти.Събраните 1200 лева били дарени на българско момиче,което да продължи образованието си в специалност „туризъм”.

      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
             

 

 

 

 

 

 

« Назад